Nákupní košík
Bylík Pečené kuře směs koření 100g
Pečené kuře
Pečení kuře bez E 621 je vyvážená grilovací kořenící směs, která se perfektně hodí především k dochucení kuřecího masa. A ačkoliv neobsahuje zvýrazňovač chuti v podobě glutamátu, kuře výtečně ochutí a usnadní jeho přípravu.
Koření je vynikající pro přípravu grilovaného a pečeného kuřecího masa. Svých charakterem se však hodí i k dochucení vepřového masa, stejně jako pečených a grilovaných pokrmů ze zeleniny a hub.
Kořenící směs obsahuje sůl (max. 58 %), sladkou papriku, pálivou papriku, sušenou cibuli, česnek, pepř, kari, rozmarýn, kmín a cukr.
Recept na lahodné kuře s medovými podtóny
Pečené kuře patří k nejoblíbenějším jídlům. Tento recept si oblíbíte pro jeho jednoduchou přípravu a perfektní výsledek.
Ingredience
1 celé kuře1,5 polévkové lžíce změklého másla1 polévková lžíce medu1 polévková lžíce kořenící směsi PEČENÉ KUŘEX1 kávová lžička medu1 kávová lžička solicitronová šťáva z ½ citronu
Postup přípravy
1. Kuře dle běžných zvyklostí opláchneme, očistíme a rozřízneme na poloviny.
2. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou dosolíme a přidáme do ní kořenící směs.
3. Jakmile začne voda vřít, vložíme do ní kuře a vaříme zhruba 20 minut.
4. Než se maso uvaří, připravíme si marinádu. Smícháme změklé máslo, med a citronovou šťávu.
5. Předvařené kuře důkladně potřeme marinádou a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova.