Nákupní košík
Bylík Selátko směs koření 50g
Selátko
Selátko je sypká kořenící směs se sníženým obsahem soli, která propůjčí lahodnou chuť a vůni především rozličným grilovaným a rožněným masovým pochoutkám.
Koření je vynikající k dochucení pečeně na rožni, grilovaného selete, žebírek, kýty, kolen, stejně jako kuřete, křídel, stehen a masových špízů připravovaných na venkovním či domácím grilu. Uplatní se také v marinádách a při grilování pokrmů z hub či zeleniny.
Kořenící směs obsahuje sůl (max. 19 %), česnek, papriku, černý pepř, drcenou papriku, bílou hořčici, oregano a list petržele.
Recept na grilované kuřecí špízy
%%obrazek%%Pokud rádi grilujete, můžete vyzkoušet tyto chutné kuřecí špízy, které jsou doplněné o klobásku a zeleninu. Nejenže krásně hrají všemi barvami, ale marináda jim propůjčí intenzivní kořeněnou chuť, kterou ještě umocní přidaný česnek.
Ingredience
500 g kuřecích prsou2 papriky různých barev2 kvalitní klobásy3 středně velké cibule4 až 5 stroužků česneku2 polévková lžíce kořenící směsi SELÁTKO250 ml olejesůl dle potřeby
Postup přípravy
1. Kuřecí maso dle běžných zvyklostí opláchneme a očistíme. Poté lehce naklepeme a rozkrájíme na čtverečky.
2. Papriku nakrájíme na kousky, cibuli a klobásu na kolečka.
3. Na grilovací jehly napichujeme střídavě maso, klobásu, papriku a cibuli.
4. Připravíme si marinádu smícháním oleje, utřeného česneku a koření. Můžeme dosolit.
5. Špízy naložíme do marinády a dáme alespoň na 2 hodiny uležet do lednice.
6. Nakonec špízy rovnoměrně z obou stran grilujeme přibližně 5 minut z každé strany, dokud nejsou dostatečně propečené.