Nákupní košík
Bylík Ratatouille směs koření 250g
Ratatouille
Ratatouille je voňavá sypká kořenící směs, která obsahuje vyváženou kombinaci koření a bylinek.
Koření je nepřekonatelné k dochucení dušené, pečené, restované či grilované zeleniny a zeleninových směsí. Uplatní se rovněž při přípravě zapečených pokrmů z brambor, těstovin nebo hub. V neposlední řadě se hodí i do lehkých zeleninových salátů a kuskusu.
Kořenící směs obsahuje sůl (max. 39 %), česnek, cibuli, bazalku, oregano, kmín, papriku, zázvor, hořčici, šalvěj a chilli.
Recept na zapečené těstoviny s klobáskou a zeleninou
%%obrazek%%Zapečené těstoviny se dají připravit na tisíce způsobů. Tento recept zaujme svou jednoduchou přípravou a vynikající chutí, kterou mu propůjčí uzenina společně s kořením.
Ingredience
400 g těstovin350 g mražené zeleninové směsi300 g klobásky200 g tvrdého sýra190 g zakysané smetany3 vejce1 polévková lžíce kořenící směsi RATATOUILLE1 polévková lžíce změklého máslasůl dle potřeby
Postup přípravy
1. Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou dle návodu na obalu.
2. Také mraženou zeleninu v samostatném hrnci krátce povaříme v osolené vodě. Postačí 4 až 5 minut, poté slijeme.
3. Klobásku nakrájíme na nudličky nebo menší kousky. Tvrdý sýr nastrouháme najemno.
4. Hlubší pekáč nebo zapékací mísu vytřeme změklým máslem.
5. Uvařené těstoviny, zeleninu a nakrájenou klobáskou společně s jednou polovinou sýra promícháme a vložíme do pekáče či mísy.
6. Zakysanou smetanu, vejce a koření krátce rozmixujeme dohromady. Směsí zalijeme těstovinovou směs.
7. Těstoviny posypeme druhou polovinou strouhaného sýra a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Zapékáme přibližně 25 až 35 minut dozlatova.