Nákupní košík
Bylík Makrela směs koření 100g
Makrela
Makrela je sypká kořenící směs, která by neměla uniknout milovníkům pokrmů z ryb. Právě těm totiž dokáže propůjčit velice lahodnou chuť.
Koření se uplatní především na grilované nebo pečené sladkovodní i mořské ryby. Obzvláště se hodí na makrely, ale využití najde také při přípravě ostatních druhů ryb a filé.
Kořenící směs obsahuje sůl (max. 39 %), granulovaný česnek, sladkou papriku, drcený kmín, petržel a medvědí česnek.
Recept na kořeněnou grilovanou makrelu
%%obrazek%%Grilovaná makrela patří k opravdovým lahůdkám. Vyzkoušejte i dochucenou voňavou kořenící směsí.
Ingredience
4 menší makrelyvymačkaná šťáva z 1 citronu1 polévková lžíce kořenící směsi MAKRELA NA ROŠTU1 polévková lžíce olejesůl dle potřeby
Postup přípravy
1. Makrely opláchneme a očistíme dle běžných zvyklostí. Odstraníme hlavy, ocas a ploutve.
2. Ryby podélně rozkrojíme a pokapeme citronovou šťávou.
3. Olej smícháme s kořením a makrely marinádou potřeme. V případě potřeby lehce dosolíme.
4. Před samotným grilováním můžeme dát ryby na 30 minut odležet do lednice.
5. Nakonec makrely grilujeme přibližně 5 minut z každé strany.