Nákupní košík
Bylík Hříbková směs koření 50g
Hříbková
Hříbkové koření si jistě oblíbí všichni milovníci nezaměnitelné chuti a vůně pravých hřibů. Tato směs totiž obsahuje rovných 25 % sušeného hřibu smrkového!
Koření je vynikající k dochucení tradiční bramboračky a jiných polévek, hodí se do smetanových omáček, zeleninových a luštěninových jídel. Uplatní se také při přípravě karbanátků, rozmanitých nádivek a pomazánek.
Kořenící směs obsahuje mořskou sůl (max. 25 %), hřib smrkový (25 %), koriandr, mrkev, pastinák, celer, kmín, cibuli, pískavici řecké seno, černý pepř a houbové aroma.
Recept na bleskovou houbovou omáčku
%%obrazek%%Pokud nemáte po ruce pravé hřiby, nevadí. Hříbkové koření propůjčí houbové omáčce úžasnou chuť pravého hřibu smrkového.
Ingredience
1 l polotučného mléka250 ml zakysané smetany2 hrsti hub1 polévková lžíce hladké mouky1 až 2 kávové lžičky HŘÍBKOVÉHO KOŘENÍ1 kávová lžička citronové šťávy½ kávové lžičky cukrusůl dle potřeby
Postup přípravy
1. Houby očistíme dle běžných zvyklostí a pokrájíme. Takto nachystané houby vložíme do misky a promícháme s hříbkovým kořením.
2. Do kastrolu nalijeme mléko a dáme vařit.
3. Jakmile začne mléko vřít, nasypeme do něj okořeněné houby.
4. Zakysanou smetanu důkladně smícháme s hladkou moukou.
5. Teplotu snížíme a do mléka s houbami postupně přidáváme smetanu s moukou. Obsah kastrolu promícháváme, aby se omáčka nepřipalovala.
6. Na mírném plameni necháme omáčku ještě zhruba 10 až 15 minut povařit.
7. Na úplný závěr dosolíme, přidáme cukr a citronovou šťávu.