Nákupní košík
Bylík Argentina směs koření 400g
Argentina
Argentina je oblíbená jihoamerická kořenící směs, která si najde v kuchyni takřka univerzální využití. Pokrmům dodá výraznou chuť a lehce česnekovou vůni.
Koření se uplatní především při přípravě různých druhů mas. Argentinu lze použít do marinád, hodí se ke grilování, rožnění a pečení. Je vynikající například na hovězí steaky, stejně jako k okořenění kuřecích křidélek. Kromě masa se uplatní i při přípravě grilovaných sýrů a zeleniny.
Kořenící směs obsahuje sůl (max. 39 %), papriku, cibuli, koriandr, česnek, černý pepř a tymián.
Recept na kořeněná kuřecí křídla
%%obrazek%%Tato vynikající kořeněná kuřecí křídla si můžete vychutnat kdykoliv bez ohledu na grilovací sezónu. Dají totiž připravit nejenom na klasickém venkovním grilu, ale klidně si je můžete udělat i doma v troubě.
Ingredience
8 ks kuřecích křídel3 polévkové lžíce oleje2 polévkové lžíce hořčice2 polévkové lžíce medu2 polévkové lžíce kořenící směsi ARGENTINA
Postup přípravy
Nejprve si připravíme marinádu. Do větší mísy nalijeme olej, přidáme hořčici, med a kořenící směs. Vše důkladně promícháme.
Kuřecí křídla propláchneme pod proudem vody a vložíme na 2 až 3 hodiny do marinády.
Troubu předehřejeme na 200 °C, použijeme funkci gril.
Křidélka v troubě grilujeme zhruba 35 až 45 minut. Pravidelně otáčíme. Zároveň můžeme potírat zbytkem marinády.
Jakmile je povrch křídel křupavý a získal zlatavě karamelový odstín, je hotovo.